Filmer i urval

 
 

har Othman och Malin även producerat ett flertal kort och dokumentärfilmer sedan 1997. Dessa filmer har alla visats med framgång både på Sveriges Television så väl som i biografer och på filmfestivaler världen över.

2006

SVENSKJÄVLAR är dokumentären som inspirerade till långfilmen Om Sara. Vi följer fyra olika individer i deras jakt efter lyckan. En film om hur det är att vara människa på 2000-talet i ett modernt samhälle med ständigt föränderliga villkor att försöka leva upp till.

Svenskjävlar var en samproduktion mellan New Horizons Film & Television, Sveriges Television, Film i Skåne, YLE’s Radio och med stöd från Nordisk Film & TV Fond.


Längd: 58 min   

För övrigt

2005

OM SARA är en flerfaldigt prisbelönad långfilm i regi av Othman Karim.  Filmen hade svensk bio premiär i November 2005 och belönades med Grand Prix för bästa film på Moskvas Internationella Filmfestival 2006.  Samma år fick Om Sara det stora publikpriset på Calcutta Internationella Filmfestival. 

Om Sara var en samproduktion mellan One Tired Brother, Sveriges Television, Sonet Film och Film i Skåne, med stöd av Svenska Filminstitutet.


Längd: 105 min   

2005

FRAGMENTS OF AN UNFINISHED JOURNEY En pseudo dokumentär regisserad av Baker Karim. En film om en karaktär som ger sig 30 dagar att hitta meningen med livet och en regissör som ger sig 30 dagar att hitta meningen med sin film. En road-movie filmad på engelska runt hela Europa.

Fragments.. producerades av One Tired Brother Productions med stöd från Svenska Filminstitutet och Film i Väst.


Längd: 90 min

2000

UGANDA DU FRIA är en dokumentär om att finna sin identitet och hitta tillbaka till sina rötter i regi av Othman Karim. Filmen var producerad på uppdrag av Sveriges Television och var vald som en av SVT’s bidrag till PRIX EUROPA år 2001.


Längd: 58 min

2010

FÖR KÄRLEKEN väver samman fyra skilda livsöden - Moses, Karins, Francis och Bosses. Under en helt vanlig dag ställs de inför till synes triviala val utan att inse att beslut som förefaller banala i stunden, helt plötsligt kommer att visa sig vara livsavgörande och våldsamt förödande när deras vägar korsas.


Längd: 96 min   

2008

TUSEN BILDER är en dokumentär på 30 minuter som skildrar livet från vaggan till graven med endast bilder och musik. Fotograferad av Othman Karim och musik komponerad av Maguns Jarlbo.

Tusen Bilder var en samproduktion mellan New Horizons Film & Television och Film i Skåne med stöd från Svenska Filminstitutet, Föreningen Film För Framtiden och Allmänna Arvsfonden


Längd: 30 min